Dragi prijatelji pod zvezdama u ljubitelji istih,

Imamo izuzetno zadovoljstvo da Vas sve zajedno pozovemo na niški astronomski prolećni kamp koji će biti održan u trajanju od:

28., 29. i 30. aprila 2011 godine (četvrtak, petak i subota)

na već poznatom posmatračkom mestu, u neposrednoj blizini planinarskog doma Ploče na nadmorskoj visini od 612 m.

Lokacija doma je na zaobilaznom putu koridora 10 koji vodi od Niške Banje, preko Jelašnice u pravcu Bele Palanke. Posmatrački uslovi su izuzetni i pogodni za sve vrste najzahtevnijih astrofoto snimanja a samim tim i za vizuelna posmatranja bilo koje vrste.

Planinarski dom ima smeštajni kapacitet. Cena punog pansiona (tri obroka + prenoćište) iznosi 1500 dinara po danu. Sama cena noćenja bez hrane je 500 dinara. U domu ima vode, struja se dobija pomoću agregata za šta je gorivo obezbedjeno. Pored doma je moguće kampovati u šatorima. Do doma postoji asfaltni put s tim što poslednjih sto metara je dobro ugaženi šumski put kojim se može prići domu bilo kojim putničkim vozilom.

Google Earth snimak sa geografskim koordinatama Plan je da se u četvrtak 28.04.2011. održi predavanje u glavnom amfiteatru niškog PMF-a sa početkom u 16:30 h, čime će kamp biti otvoren. Odmah nakon predavanja krenuće se na mesto održavanja kampa. Prevoz do kampa je u sopstvenoj režiji. U slučaju lošeg vremena neće se ići na Ploče, a u subotu će takodje biti održano sledeće predavanje od 17 h na PMF-u u Nišu.

Precizniji plan i program će biti nakonadno saopšteni. Lokaciju planinarskog doma imate u prilogu. Takodje, na sledećem linku možete pregledati slike sa poslednjeg kampa koji je održan na istoj ovoj lokaciji: https://picasaweb.google.com/protomajstor/2010_06_12# Molimo sve zainteresovane da se što pre jave na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Očekujemo Vas!   Osmeh

AD Alfa, Niš


Komentari

  • Stanko Gazibarić said More
    Preporuka: PROČITATI sve tri knjige,... 7 sati ranije
  • Baki said More
    Kineski predsednik samo što nije došao... 8 sati ranije
  • Dragan Tanaskoski said More
    Hvala na tekstu. Pogledaćemo kada... 1 dan ranije
  • Baki said More
    Interesantno. "Stare zvezde postaju... 2 dana ranije
  • Milan Mijić said More
    Promena da se umesto Peking na engleskom... 2 dana ranije

Foto...