Može biti da su neki vredni vanzemaljci izostavljeni iz galerije. Verujte da u tome nema nikakve zle namere. AM nema predrasuda prema drugim bicima i spreman je da ovu galeriju popuni svakim vanzemaljcem čiju nam sliku dostavite.

jubbabig

Jubba The Hutt

[Jedan od najozloglašenijih gospodara zla u vise galaksija. Javlja se u drugom i trećem filmu serije Zvezdanih ratova]

Vođa jedne od najvećih kriminalnih organizacija u svemiru Jubba je postao kada je imao oko 600 godina. Od tada se njegovo ozloglašeno carstvo bavilo svim mogućim nelegalnim poslovima: od prodaje roblja, preko krijumčarenja pa do ubistava po narudžbini. Ubila ga je princeza Lea, kada je zajedno sa svojim bratom, Luk Skywalkerom oslobađala Han Soloa, simpatičnog krijumčara koji se zamerio Jubbi.

palpatin

Palpatine

[Lik iz serije filmova Zvezdani ratovi]

Od kako je postao gospodar militantne organizacije koja se jednostavno naziva "Imperija", Palpatin je zagospodario skoro celim svemirom. Samo šačica pobunjenika je stajala između njega i apsolutne kontrole svih zvezdanih sistema. Međutim, iza političke borbe pobunjenika i lukavog imperatora  bila je mnogo važnija borba - borba svetle i tamne strane Sile (The Force), snage koja prožima sva živa bića u svemiru....

giger

Vanzemaljci Gigera

Nije sasvim sigurno da li je slavni slikar ovde slikao bas vanzemaljce. S druge strane to svakako ne mogu biti zemaljci. Kliknite ovde da vidite jos neke vanzemaljce istog slikara.

bilg

Gattes, William Henry III

[Poznatiji kao Bil Gejts]

Jedan od najpoznatijih vanzemaljaca. Njegovo planetarno poreklo međutim nije sasvim jasno s obzirom da ima onih koji tvrde da se radi o zemaljskom biću.

Zvanično Bil Gejts je rođen 1955. u Sijetlu (država Vašington, SAD). Sa Pol Alenom (Paul Allen) od 1967. radi na razvoju kompjuterskog jezika. 1975. Gejts je na Harvardu gde, i dalje sa Alenom, razvija jednu verziju Bejzika. Uspeh u ovom poslu naveo je Gejtsa da napusti dalje studije (1977) i potpuno se posveti ostvarenju svoje vizije: "kompjuter na svakom radnom stolu i u svakom domu" ("a computer on every desk and in every home"). 1975. sa Alenom je osnovao Microsoft. 1981. proizvodi MS-DOS, operativni sistem za novi IBM personalni računar. Zatim slede razne verzije Windows operativnih sistema....

Gejts je pronalazač beta verzije softvera. Obogatio se deleći svoje programe besplatno.

Worf

worf1

[Vanzemaljac iz Zvezdanih staza]

Široj javnosti postaje poznat kada pred klingonskim sudom brani kapetana Kirka i doktora Mek Koja u slučaju zvanom "Undiscovered country". Kasnije stupa u službu na Enterprajzu, da bi zatim prešao na svemirsku stancu Deep Space Nine, gde je zadužen za spoljnu bezbednost.

Worf je markantan, snažan, hrabar - najbolji izdanak novije generacije klingonske vrste bića. Ipak on je pre svega ratnik. Da je čovek njegov bog bi bio Ares. Međutim Klingonci su svoje bogove još pre nekoliko milenija poklali.

Worf je odrastao na planeti Zemlji i to je ostavilo duboki trag u njemu. Zbog toga deluje uvek kulturnije i prefinjenije od ostalih Klingonaca. Međutim boravak među ljudima nije ga iskvario i on je zadržao naglašen osećaj za pravdu.

Ako još niste pročitali nasu priču o  startrek  kliknite ovde!

Spocks

Spock

[Vanzemaljac starije generacije Zvezdanih staza]

Po planetarnom poreklu Spok je polu Vulkanac, jer mu je majka Zemljanka, a otac Vulkanac. U posadi Enterprajza bio je jedan od najpouzdanijih članova. Spok je maksimalno racionalan i potpuno lišen svih emocija. Kao takav  bio je suprotnost ostalim (zemaljskim) članovima posade i zbog te simpatične nastranosti brzo je postao omiljen kod TV publike.

Spok je na Enterprajz doneo čuveni pozdrav [livelong ] Vlkanaca: "Live long and prosper"

xfiles

 NN

[Vanzemaljci iz serije The X Files]

Ovo su krajnje misteriozni vanzemaljci i o njima se ništa pouzdano ne zna. Po jednoj teoriji na Zemlju su došli još pre nastanka čoveka i to u nekom nedefinisanom fizičkom obliku. Međutim mogu da uzmu obličje čoveka i tada se ni po čemu ne razlikuju od ljudi. Izgleda da jedino Molder može da ih otkrije, ali ni on nikad sasvim pouzdano i dokazano.

Pitanje je da li uopšte postoje!

supermen

Supermen

Ovaj vanzemaljac je došao sa planete Kripton. Veoma podseca na čoveka. Život je posvetio borbi protiv kriminala i u tome je izuzetno uspešan što nije čudno s obzirom da raspolaže neograničenom snagom i otpornošću. Ume da leti, ima laserski pogled i dah kojim može da stvara led. Više puta je spasao svet. Prvi put se pojavio u crtanom romanu 1938. a 1951. je otpočeo filmsku karijeru.

Međutim, iako po mnogima najveći američki mitski heroj, Supermen je doneo nesreću mnogima koji su došli u blisku vezu sa njim. Tako je nastala priča o Supermenovoj kletvi.

predator

"Predator" iz svemira

[Vanzemaljac iz filma "Predator"]

To je opasan vanzemaljac. Na našu planetu je došao iz lovačkih pobuda. Lovi sve, naročito ljude. Raspolaže preciznim oružjem sa laserskim nišanom i specijalnom opremom koja ga čini nevidljivim. Jedina mana su mu nesavršeni vidni receptori kojima grubo opaža toplotne izvore a time i toplokrvne organizme. Nemilosrdan je i bezosećajan. Ipak u lovu ume da pokaže izvesnu dozu fer pleja.

Na slici gore ne možete da ga vidite posto je snimljen u trenutku dok mu je bio uključen aparat za nevidljivost.

Film Predator je snimljen 1987. a Predator 2 1990.

sandra

"Alien"
[Xenomorph]

Izuzetno opasan vanzemaljac, koji se prvi put javio u filmu "Alien". Bezumno uništava sve živo oko sebe. Ima izuzetno razvijenu reproduktivnu moć. Njegove ćelije prodiru u telo čoveka i tu neko vreme žive kao paraziti, a zatim izlaze napolje razarajući ceo organizam domaćina.

Ovo stvorenje je toliko je ružno i strašno da smo umesto njega stavili sliku Sandre kako vozi autobus. [Biće iz filma "Alien" je inače kreirao Giger]

*********

Prvi film iz ove serije zove se Alien i snimljen je 1979. Dobio je Oskara za vizuelne efekte. Ripley (Sigourney Weaver) od sedmočlane posade trgovačkog broda jedina uspeva da preživi napad stvorenja kojeg su slučajno pokupili sa jedne planete.

Aliens je snimljen 1986. Nominovan za Oskara u sedam kategorija, osvojio dva: za zvuk i za vizuelne efekte. Ripley je poslata sa specijalnom jedinicom da pomogne u traganju.... Uspeva da preživi.

Alien³ je iz 1992. Njime je bila završena trilogija o strašnom vanzemaljcu. Ripley otkriva da je i sama zaražena, da u sebi nosi klice vanzemaljca. Baca se u  vulkan jer je to jedini način da uništi opasno biće.

Alein resurection (1998). Naučnici uspevaju da stvore klona od Ripley....

spielberget

E.T. (Extra Terestrial)

Najsimpatičniji vanzemaljac posle Vudi Alena. Dobroćudan, vesele naravi, voli decu. Simpatično je ružan i prirasta za srce već na prvi pogled.

[Na slici ET je ovaj napred. Iza je Spilberg koji je Zemaljac (mada to nije dokazano)]

********

Film E.T. je snimljen 1982. a nominovan je za devet Oskara. Osvojio je četiri: dva za zvuk, zatim za vizuelne efekte i za muziku. Film je režirao Steven Spielberg.

iiikamen

Dr Solomon
 ["Treći kamen od Sunca"]

Jedinica od četiri vanzemaljca u misiji istraživanja inteligentnih vrsta u svemiru spuštena je na Zemlju. Odlično su obučeni i sasvim uspešno su se asimilirali na ovoj planeti. Skoro sasvim.

Na slici vidimo komandanta jedinice, dr Solomona, u ljudskom obličju.

alf

Gordon Shamway 
[na Zemlji poznat pod nadimakom Alf. Alf je akronim od: alien life form]

Neobičan izgled jedino je što ovog vanzemaljca bitno razlikuje od ljudi. Sebičan je, koristoljubiv, ljubomoran u razmerama koje ga čine gotovo idealnim čovekom.

Na Zemlju je došao sa planete Memlak. Voli mačke (da jede).

vanzemalja3c

vanzemaljac2

Nobody Knows 
[Domaći vanzemaljac]

Bezimeni vanzemaljac kako ga je nakon burne proslave jednog rođendana u snu video urednik Astronomskog magazina.

Malo kasnije isti vanzemaljac bio je bez kose, bez laserskog pogleda i bez zelene pozadine što ukazuje na razvijenu moć metamorfoze.

 

[Ovaj slučaj je samo jedan u nizu dokaza da ne treba mešati pepsi i koka kolu!]

 
SUPERMENOVA KLETVA

Mnoge koji su došli u neku blisku vezu sa popularnim likom američkih crtanih romana i filmskim junakom, Supermenom, pratila je zla kob.

Jerry Siegel i Joe Shuster, koji su stvorili crtani roman o Supermenu (1938) svoja autorska prava su prodali za 165 dolara i kasnije se ceo život kajali zbog toga, jer je novim vlasnicima Supermen doneo milione dolara zarade.

George Reeves je doveo Supermena na film (1951) i igrao ga šest godina u TV seriji. Zatim se ubio iz pištolja nakon duboke utučenosti zbog prezasićenosti ovom ulogom.

Kirk Alyn koji je niz godina igrao u seriji o Supermenu oboleo je od alchajmerove bolesti.

Margot Kidder je igrala ulogu Lois Lane, Supermenovu prijateljicu, a 1990. na snimanju je ispala iz automobila i povredila kičmu.

Christopher Reeve, čuveni tumač Supermena u četiri filma, pao je sa konja i slomio kičmu. Do smrti je bio vezan za invalidska kolica.

A 1992. i sam Supermen je ubijen nakon sukoba sa monstruoznim stvorenjem (Doomsday). Ali to je bilo samo za kratko, pošto su ga autori stripa ubrzo oživeli.

 

 


Komentari

 • Aleksandar Zorkić said More
  Eh, pa ne dokazuje se da nešto nije,... 2 sati ranije
 • Željko Perić said More

  Iz moje laičke perspektive, svemir je... 5 sati ranije
 • Baki said More
  Interesantno. „Rezultati otvaraju... 2 dana ranije
 • Aleksandar Zorkić said More
  Nastojaćemo da bar neka predavanja i... 3 dana ranije
 • Milivoje said More
  Dobro jutro astronomski magazin,... 4 dana ranije

Foto...