leten ka2016 680

Astronomski kamp «Letenka 2016» je zakazan za period od 28. do 31. jula.

Najvažnija vest glasi: novosadski Prirodno matematički fakultet je i ove, kao i prethodnih godina, poslao zahtev Pokrajinskom sekretarijatu za nauku i tehnološki razvoj APV za finansiranje AKL. Sekretarijat inače ne može da podrži finansijski projekat iza koga ne stoji neka naučna institucija i utoliko je podrška PMF Kampu značajnija. PMF, da dodamo, i sam delimično finansijski pomaže Kamp. I to nije sve. Svake godine više profesora i studenata sa ovog fakulteta svojim učešćem u kampu značajno doprinesu njegovom kvalitetu.

Sada je, dakle, na potezu Pokrajinski sekretarijat – bez čije finansijske podrške kamp ne može da se održi.

Ko dolazi?

Do početka kampa ima još dosta dana, ali neki redovni učesnici kampa su već najavili svoj dolazak, o čemu ćemo već pisati. Na žalost neki neće moći da dođu. Jedan od njih je Jure Stare koji će u vreme kampa biti na posmatranju i snimanju u Australiji. Šteta, ali se nadamo dobrim fotografijama sa dalekog kontinenta.

 

19274703374 ae2151788b o

jd letenka15 600


 AKL 2015


AK LETENKA - Kakav je to kamp?

AK LETENKA - Pravilnik o ponašanju

AK LETENKA - saveti

Kako da dođem do Letenke


 


Komentari  
drago
+1 #1 drago 08-06-2016 09:36
Bravo! Svaki kamp ovog tipa organizovan čak I najskromnijim sredstvima (ali zaliven ogromnim entuzijazmom I fanatičnim samurajskim zalaganjem pojedinaca) u ovoj zemlji I ovoj situaciji je vise presedan nego tradicija. Nadam se da će opet doći "stara" ekipa I da će vreme biti onako kakvom se svi nadaju.
PS
Predlažem da se u cilju popularizacije organizuje video-link sa Karleušom, ako mučeni min. Verbić bude SLUČAJNO zauzet "prečnijim" poslovima.
Dodaj komentar