Prošlo je ravno mesec dana od završetka Astronomskog kampa „Letenka 2017“, što je pristojna vremenska distanca da ozbiljno razmotrimo kakav je kamp bio.

Dakle, došlo je dosta ljudi - 147 registrovanih učesnika – i to po nesnosnoj vrućini koja je vladala tih dana; predavači su bili izvrsni – i po svom zvanju i po iskustvu; bilo je više interaktivnih programa – što mislimo da je vrlo dobro. Svi su bili dobro raspoloženi. I sve je više sasvim malih astronoma. Održani su svi planirani programi (izuzev osmatračkog takmičenja – zbog lošeg vremena), tj. oko 20 (ili nešto više) raznih programskih aktivnosti. Svi programi su počinjali na vreme i završavali se po planu (što je bio problem dosadašnjih naših kampova). Predavanja su bila iz različitih naučnih oblasti: astronomija, astrofizika, astrobiologija, geologija, biologija, astronautika, fizika ….

35295463184 9714a9fe03 o

Sem svega toga, sama Letenka (odnosno Pokrajinski zavod za sport i medicinu sporta) bila je veoma predusretljiva te nam je obezbedila posebne soba za mame sa decom i pripremila sjajan doručak od vrućih krofni sa pekmezom i čajem. Onako, iz čista mira, kao dobri domaćini.

majice

mhg logo rgbPokazalo se da su majice našeg kampa izuzetno popularne. Dobili su ih svi predavači i uopšte svi koji su na neki način doprineli dobrom kvalitetu kampa. Otkud nama majice? Pa od Mad Head Games, naravno, kao i prošle godine. Za MHG se obično kaže: to je mlad studio za proizvodnju kompjuterskih igara. Zapravo, u pitanju je šest godina žestokog rada te firme, šest godina iskustva na međunarodnoj areni u svetu kompjuterskih igara – a to već nije malo. Neki od Medhedgejmovaca su do sada više puta bili u našem kampu, kao gosti i kao predavači. Nadamo se da ćemo ih u kampu videti i sledeće godine.

35295559794 8760eed1c5 o

Na kraju, kakav je bio kamp? Pa eto, zaključite sami. Mi smo zadovoljni; palnovi za sledeći susret već se prave.

 

KOLEKCIJA FOTOGRAFIJA SA AKL 2017


AKL 2017 - iz mog ugla

Astronomski kamp 2017 - kratak izveštaj

AKL 2017 - kratka foto šetnja kroz kamp

AKL 2017 - album fotografija: I. Majchrovič

AKL 2017 - Portreti iz kampa

AKL 2017 - Album: pogled kroz mikroskop

AKL 2017 - Album napravljen telefonom

AKL 2017 - Sunce

Pavle Savić

AKL 2017 - topografska karta Letenke


 


Komentari

  • Boris Saksida said More
    Dragane,....baš lepo!A Marino.....baš... 5 sati ranije
  • Boris Saksida said More
    Ko bi sve to (barem malo!)... 5 sati ranije
  • Boris Saksida said More
    R.I.P. 5 sati ranije
  • Neđo said More
    Čovjek na Mjesecu do kraja ove decenije... 16 sati ranije
  • Dragan Tanaskoski said More
    Srbija je u malo boljoj situaciji od... 22 sati ranije

Foto...