datumiAKL

AKL21

ASTRONOMSKI KAMP «Letenka 2021» 

od 08. do 11. jula. 


Letenka, Fruška gora

Long: 19° 41' E 
Lat. 45° 08' N


Ko dolazi, koga očekujemo | Program  | SVE ŠTO TREBA DA ZNATE O KAMPU


U Blicu, i elektronskom i papirnom izdanju 2. jul je objavljen članak o našem AKL 2021. koji prenosimo u celini:

Astronomski kamp na Fruškoj gori - Veliki skup naučnika iz regiona

Ima li života van Zemlje? Kako napreduju aktuelne i šta da očekujemo od budućih svemirskih misija , koliko poznajemo solarne i vansolarne planete, šta je novo u razvoju veštačke inteligencije – neke su od tema o kojima će se razgovarati na 20. jubilarnom Astronomskom kampu koji se i ove godine održava u naselju Letenka na Fruškoj gori od 8. do 11 jula. Tim povodom okupiće se veliki broj ljubitelja astronomije i nauke.

BLIC

 Pored predavanja iz oblasti astronomije i drugih nauka planirane su i edukativne radionice, a tokom vedrih večeri održavaju se slobodna astronomska osmatranja i takmičenja.

Udarni dan biće subota kada se očekuje dolazak dvadesetak naučnika, poznatih astrofotografa, predsednika astronomskih udruženja, astronomskih posmatrača. 

Astronomski kamp čiji je cilj popularizacija astronomije održava se od 2001. godine. Namenjen je najpre studentima i srednjoškolcima, ali i svima ostalima koji su željni znanja o nebeskim telima i dostignućima u osvajanju svemira . U kampu je poslednjih godina sve više porodica i sa predškolskom decom. Za najmlađe su organizatori kampa pripremili program crtanja planeta te šetnju kroz maketu Sunčevog sistema.

Kamp uz podršku PMF iz Novog Sada ,organizuju astronomska društva: „Novi Sad“, „Lira“ i „Kosmos“ i Pokrajinski zavod za sport i medicinu sporta. 

S obzirom na to da je ove godine Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje, prvi put nakon više od decenije, odlučio da uskrati finansijsku podršku kampu, organizatori kampa su bili prinuđeni da uvedu kotizaciju – za odrasle učesnike (po 1000 dinara za sve dane kampa). 

 Gosti i predavači dolaze iz svih bivših YU republika, kao i iz Mađarske, Slovačke...

 https://www.blic.rs/vesti/drustvo/astronomski-kamp-na-fruskoj-gori-veliki-skup-naucnika-iz-regiona/d2m28pt


Sve važno o našem astronomskom kampu naći ćete u tabeli ispod. (neki članci treba da se ažuriraju, biće ustkoro). U pitanju je kolekcija članaka koji razjašnjavaju sve ili skoro sve o kampu. Ako ipak imate neko pitanje o kampu, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

SVE ŠTO TREBA DA ZNATE O KAMPU Da najavite svoj dolazak pišite ovde Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Autobuski prevoz - nema!
English
 
 
 

radanT

Komentari

  • Dragan Tanaskoski said More
    Srbija je u malo boljoj situaciji od... 7 sati ranije
  • Baki said More
    Teks ima drugi akcenat, ali, svejedno,... 3 dana ranije
  • Miško said More
    Odličan text! 3 dana ranije
  • Siniša said More
    To je tačno. Kad je reč o centru mase,... 4 dana ranije
  • Duca said More
    Pa ako postoje one "mini crne rupe" to... 4 dana ranije

Foto...