kalendar

LzASTRONOMSKI KAMP «Letenka 2022» 
od 07. do 10. jula. 

Letenka, Fruška gora

Long: 19° 41' E 
Lat. 45° 08' N


Kako da dođem do Letenke

 | Vesti Ko dolazi | Program | Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. SVE ŠTO TREBA DA ZNATE O KAMPU |


210 zadovoljnih kampera

Ništa ne prođe tako brzo
Kao Astronomski kamp 
Stara narodna izreka

 

IMG 1877SM
Fotografije: Saša Marčeta

Danas je završen Astronomski kamp „Letenka 2022“. Eto, već je prošlo četiri dana i tri noći koliko traje kamp. Neverovatno.

U kampu je boravilo ukupno 210 učesnika, što je blizu maksimuma naših kapaciteta. Vreme je bilo kako je i prognozirano: uglavnom oblačno, sa nešto malo sitne kiše, s tim što se u subotu uveče razvedrilo dovoljno da nekoliko astrofotografa snime svoje fotografije. Bilo je dosta novih kampera što nas posebno raduje.

Iznenađenje kampa bila je kratka poseta Janka Mravika, dakle, nekadašnjeg redovnog kampera koji se preseilo u Nemačku i eto, pet godine nismo ga videli.

A došlo je i desetak profesora sa novosadskog i niškog PMF; došao je direktor Instituta za fiziku iz Zemuna dr Aleksandar Bogojević, direktor AOB Gojko Đurašević, zatim Milan Bogosavljević iz Abu Dabija Igor Smolić, Slobodan Bubnjević, Bratislav Ćurčić. Naravno, sa nama je bio i prof. Dragan Gajić koji je inače i član uređivačkog odbora kampa. Bio je i Dušan Vučković i Nenad Filipović.....

Sigurno sam nekog, ali sasvim nenamerno preskočio i zato je najbolje da pogledate fotografije sa kampa:

FOTOGRAFIJE SA KAMPA (901 fotografija)

 Sutra fiše o kampu...

AZCL4380
S. ZorkićSve važno o našem astronomskom kampu naći ćete u tabeli ispod. (neki članci treba da se ažuriraju, biće ustkoro). U pitanju je kolekcija članaka koji razjašnjavaju sve ili skoro sve o kampu. Ako ipak imate neko pitanje o kampu, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

SVE ŠTO TREBA DA ZNATE O KAMPU Da najavite svoj dolazak pišite ovde Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Koliko to košta? Ne plaća se ništa
Autobuski prevoz - nema!
English
 
14516185837 fd5e043bdd o
 
 

radanT

Komentari

 • Ljubomir said More
  -
  - Ne vidimo vanzemaljsku... 1 dan ranije
 • Siniša said More
  Zanimljiv komentar, u kome se pominje... 2 dana ranije
 • Baki said More
  Interesantan tekst. U blizini... 2 dana ranije
 • Dragan Tanaskoski said More
  Naredna generacija veliki teleskopi u... 3 dana ranije
 • Baki said More
  Dobat tekst. Moguć samo u domenu... 3 dana ranije

Foto...