Administrator NASA-e Bill Nelson je imenovao dr Makenzi Lystrup za direktora Goddard centra za svemirske letove u Merylendu. 

zakletva

Makenzi Lystrup je stupajući na položaj novog direktora Centra Goddard, položila zakletvu nad knjigom Bleda plava tačka, Karla Sagana.

CSCrop

“Prva žena direktor NASA-inog Centra za svemirske letove Goddard odustaje od Biblije i odlučuje da položi zakletvu nad Saganovom naučno zasnovanom filozofijom našeg mesta u univerzumu. Ovo je ogromna pobeda sekularnog humanizma izjavio je Richard Dawkins.

„ Kao direktor centra, ona će predvoditi svetski poznati tim naučnika, inženjera i tehnologa fokusiranih na nauku o Zemlji i svemiru. Pod njenim vođstvom, Goddard će nastaviti da inspiriše, inovira i istražuje nepoznato za dobrobit svih“, rekao je Nelson.

Centar za svemirske letove Goddard je jedan od najvećih centara NASA-e. Odgovoran je za nadzor i izvršenje portfelja od 4 milijarde dolara i dom je najveće koncentracije naučnika, inženjera i tehnologa u zemlji posvećenih nauci o Zemlji i svemiru. Njenu radnu snagu čini više od 10.000 zaposlenih.

Goddard je neverovatan centar i istinsko nacionalno bogatstvo sa najboljim i najbistrijim umovima u nauci i inženjerstvu – ponizna sam i počastvovana sam što ću da vodim tako neverovatan i raznolik svetski poznat tim“, rekla je Lystrup. „Da bih se nadovezala na naše nasleđe, veoma sam fokusirana na razvoj sledeće generacije inovatora, zajedno sa obezbeđivanjem da naš tim ima resurse i alate za unapređenje tehnologija i stvaranje novih otkrića koja podstiču ekonomiju svemira i koja će nam svima koristiti."

Pre nego što je pristupila NASA-i, Lystrup je bila potpredsednica i generalna menadžerka civilnog svemira u Ball Aerospace, gde je bila odgovorna za portfelj civilnih svemirskih sistema koji se protežu kroz sva polja nauke, operativno vreme i posmatranje Zemlje, kao i razvoj naprednih tehnologija. Vodila je Ball-ovo učešće u nekoliko misija, kao što su NASA-in svemirski teleskop James Vebb, Imaging X-rai Polarimetri Ekplorer (IXPE), Landsat 9 i Rimski Space Teleskope.

Listrup je bila viši direktor za Ball's Civil Space Advanced Sistems and Business Development, gde je upravljala novim poslovnim aktivnostima za NASA-u, NOAA i druge civilne vladine agencije SAD, kao i za akademske i druge naučne organizacije.

https://www.nasa.gov/.../nasa-administrator-names-new...

 

  

SVE JE FIZIKA
Miša Bracić
MisaBracic portret 

 

 


Komentari

  • Rapaid said More
    Ako se uzme da se sve kreće brzinom... 1 dan ranije
  • Aleksandar Zorkić said More
    Ah, kako da niko nije čuo za... 1 dan ranije
  • davor94 said More
    :D :D Henri Poincaré je osnova, za... 2 dana ranije
  • Rapaic Rajko said More
    Kao diplomirani ucesnik skole, mogu vam... 4 dana ranije
  • Zoran said More
    Religija STOP
    DA astronomija,
    bravo... 4 dana ranije

Foto...