mongolia_objekt

Misteriozni dio NLO-a kako su to objavili fanovi letećih tanjura ili dio rakete nosača porijeklom s Zemlje. Na slici ostaci koji su pali pokraj Ulan Batora u Mongoliji

Prošlog petka u planinama nedaleko glavnog grada Mongolije Ulan Batora, na tlo su dospjela dva neidentificirana objekta. Obzirom na slabu komunikacijsku povezanost vijest je tek sada dospjela u javnost. Oba objekta pronašli su tamošnji pastiri koji su o tome izvjestili nadležne. Prve fotografije i mjerenja ovih objekata pokazale su kako se radi o ukupno dva dosad pronađena tijela. Manji mase svega desetak kg dok je drugi grubih dimenzija 2x2x1m i mase oko dvije tone!

Prema nepotpunim informacijama i u nedostatku bilo kakve analize materijala s njih najvjerojatnije je riječ o objektima koji su na Zemlju dospjeli iz svemira!

No zasigurno nije riječ o „izvanzemaljcima", kako su to objavili neki NLO-mediji već o ostacima oplate ili konusnog štitnika zadnjeg stupnja neke od Ruskih ili Kineskih raketa nosača. Manje je vjerojatno da se radi o raketnim motorima obzirom se na fotografiji ne naziru dijelovi motora koji bi svakako mogli preživjeti spuštanje kroz atmosferu.

Ovakvi događaji nisu česti ali se tijekom godine pojave očevici i materijali koji nam doslovce s neba „padaju na glavu".

Nekontrolirani let zadnjih stupnjeva raketa nosača i drugog svemirskog smeća potencijalno može ugroziti čovjeka pri padu na naseljeno mjesto. Svemirsko smeće postaje veliki problem i pri projektiranju trajektorije svemirskih brodova s i bez ljudske posade, a i sama svemirska postaja morala je u nekoliko navrata biti pomanuta s svoje putanje kako bi se izbjegla mogućnost sudara.



Komentari

  • Boris Saksida said More
    Dragane,....baš lepo!A Marino.....baš... 3 sati ranije
  • Boris Saksida said More
    Ko bi sve to (barem malo!)... 3 sati ranije
  • Boris Saksida said More
    R.I.P. 3 sati ranije
  • Neđo said More
    Čovjek na Mjesecu do kraja ove decenije... 14 sati ranije
  • Dragan Tanaskoski said More
    Srbija je u malo boljoj situaciji od... 20 sati ranije

Foto...