U vezi primedbe g. Kerlete da su radiotalasi prve veštačke stvari sa Zemlje koje su napustile Sunčev sistem pisala nam je i Sahara. Ona se brine o tome šta će o nama pomisliti vanzemaljci kada čuju kakvi smo. Evo šta kaže:

alien Krstic
Milorad Krstić, Stvor.

- I ne samo radio talasi, već, kasnije, i TV programi koji putuju svemirom, sa mnogih TV stanica. E, sad, ako neki vanzemaljci uhvate te TV programe, hipotetički, šta li će misliti o nama? Ne samo da putuju snimci ratova i razaranja koja vrši čovek, već i snimci filmova, u kojima su prikazani strava i uzas, pokolji i razne bedastoće.

Ako ti vanzemljaci ne poznaju filmsku umetnost, a i zašto bi, pomislili bi da je naša civilizacija nešto najstrašnije u svemiru i da bi je trebalo uništiti!?

Vrlo realno, ako postoje civilizacije u svemiru, do kojih bi dosle te slike.

A pre Sahare javio se i naš astronomski prijatelj Milan Mijić. Pročitao je to što je napisao Vladimir Kerleta, i dok se šetao setio se… uostalom evo šta on kaže:

- Setio sam se u šetnji početne sekvence iz filma "Kontakt." Zaplet filma je delom baziran baš na ovome što je Kerleta pisao o talasima koji su otišli u međuzvezdani prostor. Malo ko, međutim, razume tu početnu sekvencu koja je baš o tome!
Naravno, u filmu to nije urađeno kako treba, rastojanja nisu proporcionalna vremenu kako treba, ali je svejedno interesantno. Čujete sasvim kratke delove sve starijih vesti i kako se smenjuju stilovi muzike, a onda – tišina…..


Komentari

 • mikac said More
  bas je pun info, hvala :D 14 sati ranije
 • jevgenin2004 said More
  :D Super je tekst. hvala i jos, slicnih,... 2 dana ranije
 • Duca said More
  >Što se žena tiče, pa verujem da je...
  3 dana ranije
 • Baki said More
  Jedna od najvećih prednosti Hubble... 3 dana ranije
 • Dragan Tanaskoski said More
  Ovo je zanimljiva tema, i traži širu... 3 dana ranije

Foto...