ElegantniKosmos_sm2
ELEGANTNI KOSMOS
Superstrune, skrivene dimenzije i potraga za konačnom teorijom
Autor: Brajan Grin
440 strana
Cena: 1090 dinara
sakabd PORUČITE OVU KNJIGU RASPRODATO

Elegantni kosmos Sadržaj Predgovor Indeks LiteraturaStranice


O knjizi

Jedna od najpoznatijih naučnopopularnih knjiga koje su napisane poslednjih nekoliko godina, objavljena je i na srpskom jeziku u izdanju Heliksa. "Elegantni kosmos" *, čiji je autor Brajan Grin, ima ambiciozan zadatak da čitaoce sa elementarnim poznavanjem nauke uvede u svet moderne fizike i teorije struna. Koristeći pažljivo osmišljene metafore, uzbudljive scenarije dostojne SF literature, sa raskošnim talentom za pripovedanje i objašnjavanje tajni kosmologije, Brajan Grin lako dopire do čitalaca. Njegovo izlaganje je živo i zanimljivo, a nakon iščitavanja "Elegantnog kosmosa" ostaje utisak oduševljenja saznanjima i slikom fizičke realnosti koje ovo delo pruža. Retke su knjige u kojima se o nauci govori tako jasno i elegantno. "Elegantni kosmos" je dobitnik prestižne Aventisove nagrade za najbolju naučnu knjigu i finalista Pulicerove nagrade.

* The Elegant Universe: Superstrings, Hidden Dimensions, and the Quest for the Ultimate Theory

Brajan Grin

brian_greene

Brajan (Grin  Brian Greene, 1963) teorijski je fizičar na američkom Univerzitetu Kolumbija i jedan od poznatih naučnika u oblasti teorije struna. Veliki je popularizator fizike i naučni savetnik u filmskim i televizijskim projektima. Pored knjige "Elegantni kosmos: superstrune, skrivene dimenzije i potraga za konačnom teorijom", objavio je i "Tkanje svemira: prostor, vreme i ustrojstvo stvarnosti", kao futurističku bajku "Ikar na rubu vremena". Izdavačka kuća Heliks otkupila je prava za srpske prevode svih Grinovih knjiga.

O Izdavaču

Heliks_logoIzdavačka kuća Heliks osnovana je sa 2005. godine sa ciljem da srpsko tržište knjiga obogati najboljim svetskim naslovima iz oblasti popularne nauke. Naši čitaoci mogu da uživaju u delima pisaca koji imaju dar da formalni jezik nauke pretoče u uzbudljivo štivo što se s lakoćom čita i razume. Ričard Dokins, Brajan Grin, Mičio Kaku, Karl Segan, Met Ridli, Stiven Pinker, Ričard Fejnman, Pol Dejvis i mnogi drugi poznati autori čine stvaralačku bazu čija dela Heliks objavljuje na srpskom jeziku. Od 2009. godine u našem izdavačkom programu su i knjige srpskih pisaca, a književne oblasti smo proširili naučnom fantastikom.

Naučnopopularne knjige u izdanju Heliksa namenjene su čitaocima koji žele da dobiju jasne i razumljive odgovore na važna pitanja savremene civilizacije i tehnoloških izazova dvadeset prvog veka. One podstiču logičan i racionalan način mišljenja i kritičkog rasuđivanja, kao temeljnog životnog načela za donošenje ispravnih zaključaka.

Heliks neguje visoke profesionalne standarde - precizan i stilski oblikovan književni prevod, čitljiv slog i kvalitetnu štampu. U vremenu u kome ulaganje u znanje i kulturu predstavlja mudru odluku, potrudili smo se da naše knjige učinimo pristupačnijim osnivanjem Heliksovog kluba čitalaca. Dodatne informacije potražite na www.heliks.rs


Elegantni kosmos Sadržaj Predgovor Indeks LiteraturaStranice


 


Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži