ElegantniKosmos_sm2
ELEGANTNI KOSMOS
Superstrune, skrivene dimenzije i potraga za konačnom teorijom
Autor: Brajan Grin
440 strana
Cena: 1090 dinara
sakabd PORUČITE OVU KNJIGU RASPRODATO

Elegantni kosmos Sadržaj Predgovor Indeks LiteraturaStranice


O knjizi

Jedna od najpoznatijih naučnopopularnih knjiga koje su napisane poslednjih nekoliko godina, objavljena je i na srpskom jeziku u izdanju Heliksa. "Elegantni kosmos" *, čiji je autor Brajan Grin, ima ambiciozan zadatak da čitaoce sa elementarnim poznavanjem nauke uvede u svet moderne fizike i teorije struna. Koristeći pažljivo osmišljene metafore, uzbudljive scenarije dostojne SF literature, sa raskošnim talentom za pripovedanje i objašnjavanje tajni kosmologije, Brajan Grin lako dopire do čitalaca. Njegovo izlaganje je živo i zanimljivo, a nakon iščitavanja "Elegantnog kosmosa" ostaje utisak oduševljenja saznanjima i slikom fizičke realnosti koje ovo delo pruža. Retke su knjige u kojima se o nauci govori tako jasno i elegantno. "Elegantni kosmos" je dobitnik prestižne Aventisove nagrade za najbolju naučnu knjigu i finalista Pulicerove nagrade.

* The Elegant Universe: Superstrings, Hidden Dimensions, and the Quest for the Ultimate Theory

Brajan Grin

brian_greene

Brajan (Grin  Brian Greene, 1963) teorijski je fizičar na američkom Univerzitetu Kolumbija i jedan od poznatih naučnika u oblasti teorije struna. Veliki je popularizator fizike i naučni savetnik u filmskim i televizijskim projektima. Pored knjige "Elegantni kosmos: superstrune, skrivene dimenzije i potraga za konačnom teorijom", objavio je i "Tkanje svemira: prostor, vreme i ustrojstvo stvarnosti", kao futurističku bajku "Ikar na rubu vremena". Izdavačka kuća Heliks otkupila je prava za srpske prevode svih Grinovih knjiga.

O Izdavaču

Heliks_logoIzdavačka kuća Heliks osnovana je sa 2005. godine sa ciljem da srpsko tržište knjiga obogati najboljim svetskim naslovima iz oblasti popularne nauke. Naši čitaoci mogu da uživaju u delima pisaca koji imaju dar da formalni jezik nauke pretoče u uzbudljivo štivo što se s lakoćom čita i razume. Ričard Dokins, Brajan Grin, Mičio Kaku, Karl Segan, Met Ridli, Stiven Pinker, Ričard Fejnman, Pol Dejvis i mnogi drugi poznati autori čine stvaralačku bazu čija dela Heliks objavljuje na srpskom jeziku. Od 2009. godine u našem izdavačkom programu su i knjige srpskih pisaca, a književne oblasti smo proširili naučnom fantastikom.

Naučnopopularne knjige u izdanju Heliksa namenjene su čitaocima koji žele da dobiju jasne i razumljive odgovore na važna pitanja savremene civilizacije i tehnoloških izazova dvadeset prvog veka. One podstiču logičan i racionalan način mišljenja i kritičkog rasuđivanja, kao temeljnog životnog načela za donošenje ispravnih zaključaka.

Heliks neguje visoke profesionalne standarde - precizan i stilski oblikovan književni prevod, čitljiv slog i kvalitetnu štampu. U vremenu u kome ulaganje u znanje i kulturu predstavlja mudru odluku, potrudili smo se da naše knjige učinimo pristupačnijim osnivanjem Heliksovog kluba čitalaca. Dodatne informacije potražite na www.heliks.rs


Elegantni kosmos Sadržaj Predgovor Indeks LiteraturaStranice


 


Komentari

 • Duca said More
  >Što se žena tiče, pa verujem da je...
  7 sati ranije
 • Baki said More
  Jedna od najvećih prednosti Hubble... 8 sati ranije
 • Dragan Tanaskoski said More
  Ovo je zanimljiva tema, i traži širu... 15 sati ranije
 • Boris Saksida said More
  Dao mi tekst misliti.....nisam ni... 15 sati ranije
 • danilo said More
  :D odlican tekst, vrijedi ama bas svaka :D 2 dana ranije

Foto...