Pod nazivom "From Earth to the Solar System" (FETTSS) krije se novi web portal s predivnom kolekcijom najboljih fotografija planeta, asteroida, kometa, Sunca načinjenih teleskopima s Zemlje i svemirskim letjelicama. Tu su i motivi s Zemlje, te ilustracije na temu astrobiologije.

Projekt su osmislili i realizirali NASA, Ames Research Center's Astrobiology Institute iz Moffett Field (Kalifornija) te Smithsonian Astrophysical Observatory, Cambridge (Massachustes).

FETTSS je namijenjen javnosti i medijima a njegova je namjera pokazati svemirske ljepote u našem planetarnom sustavu. Mogli bi reći kako se na jednom mjestu sakupilo ono najprepoznatljivije iz posljednjih nekoliko desetaka godina svemirskih istraživanja. Projekt je ostvaren u sklopu NASA-ina obilježavanja Godine Sunčeva sustava s sav materijal može se iskoristiti u edukacijske svrhe diljem svijeta uz navođenje izvora ilustracija. Zavirite u desetke i desetke fotografija makro i mikro svijeta tu oko nas na web adresi  http://fettss.arc.nasa.gov/ .

 hyperion
Saćasti mjesec

enceladus

Enceladus, veliki Saturnov mjesec

 

 


Komentari

 • Aleksandar Zorkić said More
  Ah, kako da niko nije čuo za... 11 sati ranije
 • davor94 said More
  :D :D Henri Poincaré je osnova, za... 20 sati ranije
 • Rapaic Rajko said More
  Kao diplomirani ucesnik skole, mogu vam... 3 dana ranije
 • Zoran said More
  Religija STOP
  DA astronomija,
  bravo... 3 dana ranije
 • Duca said More
  Higsov bozon "stvara" samo oko 5% mase... 5 dana ranije

Foto...