"cLARKe 2009" - kreću prijave za ljetne edukacijske radionice s područja prirodoslovja i tehnike za učenike osnovnih i srednjih škola Istarske županije

 

clarke2009_preview_sm
Plakat najave ljetnih radionica
cLARKe 2009

Ljetne prirodoslovno tehničke radionice organizira i provodi Astronomska udruga Vidulini (www.zvjezdarnica.org ).
Riječ je o edukacijskim radionicama s područja prirodoslovlja i tehnike, namijenjenim učenicima viših razreda osnovne škole i srednjoškolcima.

Ove se godine radionice održavaju u Sv. Petru u šumi, u tamošnjoj osnovnoj školi (područna škole osnovne škole Vladimir Nazor iz Pazina).
U vremenu od 10. do 14. srpnja provesti će se skup radionica za osnovnoškolce, a u vremenu od 15. do 19. srpnja radionice za srednjoškolce.

U svakoj od njih polaznicima će biti ponuđeno nekoliko tematskih radionica (osnovi astronomije, astrofotografija, rad sa teleskopima i izrada teleskopa, rakete, biljke, kukci, metereologija, astroart, vrijeme-prostor-ljudi, svemirski brodovi...)
Ciljevi radionica su; edukacija mladih ljudi u znanost i tehnologije, uvođenje u znanstveni rad, primjena znanstvenih metoda u praksi (prema uzrastu djece), realizacija izabranog projekta (radionice), predstavljanje i publiciranje odrađenog posla, život i rad u uvjetima kakvi očekuju mlade istraživače

U svaku tematsku radionicu ulazi dvoje do četvero polaznika koji tijekom cijelog vremena trajanja radionice imaju na raspolaganju jednog ili dva mentora, ovisno o radionici.

Za dolazak na radionice potrebno se je pravovremeno prijaviti putem PRIJAVNICE, (ispuniti pripremljeni obrazac u wordu, isključivo putem emaila).

Ispunjenu PRIJAVNICU potrebno je poslati na email; Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. najkasnije do 23.06.2009. u 24:00 (subject: cLARKe 2009 Prijavnica).

Nakon selekcije kandidata, najkasnije 25.06.2009.do 24:00, izabranim polaznicima biti će putem emaila upućena POZIVNICA s detaljnim uputama važnim za boravak i rad polaznika radionice te načinu plaćanja kotizacije za radionice.

Troškovi radionice iznose cca210kn po polazniku na dan. Dio ovih troškova u iznosu od cca20% pokriva Astronomska udruga Vidulini, dok prestali dio snose polaznici radionice.

Ukupan iznos kotizacije koju je, nakon primitka POZIVNICE potrebno uplatiti na žiro račun Astronomske udruge Vidulini (najkasnije do 05.07.2009),. iznosi:

za osnovnoškolce: 650kn
za srednjoškolce: 700kn

U iznos kotizacije uračunata su tri dnevna obroka, piće te spavanje za polaznike. Pored toga polaznici će dobiti set edukacijskih materijala u trajno vlasništvo, prigodne majce te praktične radove koje budu izradili tijekom trajanja radionica.

Ukoliko se zbog teške materijalne situacije u obitelji učenica/k s posebnim sklonostima prema znanosti i tehnici ne bi mogao prijaviti, a svakako želi doći na radionicu, Astronomska udruga Vidulini osigurala je dva mjesta za osnovnoškolce i dva za srednjoškolce koji nemogu platiti kotizaciju. U tom slučaju, uz potpunu diskreciju, nužno je da nam pošaljete zamolbu za sudjelovanje na radionicama bez plaćanja kotizacije, uz obrazloženje.

Za sva dodatna pitanja i pojašnjenja posjetite naš web site; www.zvjezdarnica.org ili nas kontaktirajte na; (Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. , 098 255 096)

cLARKe 2009 organizacijski tim


ILUSTRACIJA:
plakat_cLARKe 2009_media -

 


Komentari

  • Baki said More
    Teks ima drugi akcenat, ali, svejedno,... 2 dana ranije
  • Miško said More
    Odličan text! 3 dana ranije
  • Siniša said More
    To je tačno. Kad je reč o centru mase,... 4 dana ranije
  • Duca said More
    Pa ako postoje one "mini crne rupe" to... 4 dana ranije
  • Baki said More
    21.03.2024. - "Razlog je identificiran,... 6 dana ranije

Foto...