akl2019 l

 

ASTRONOMSKI KAMP 
«Letenka 2019» 
od 11. do 14. jula.

Letenka, Fruška gora

Long: 19° 41' E 
Lat. 45° 08' N

 

Otkud sad Letenka? Prošle godine smo najavili da će sledeći se kamp održati na nekom drugim mestu, jer smo dobijali čvrsta uveravanja da se Letenka ruši, renovira, od nje pravi moderan sportski centar. Sredstva za to su, kako nam rekoše u Pokrajinskom zavodu za sport i sporsku medicinu, obezbeđena, izvođači odabrani itd. pa u naredne dve do tri godine tamo, na tom predivnom izletištu neće biti mogućnosti da se bilo šta, sem izgradnje, izvodi.

Ali, redovni učesnici kampa se toga sigurno sećaju, prof. Dragan Gajić, veteran kampa, pozdravio se na kraju sa svima nama rečima: „Vidimo se i dogodine ovde na Letenki!“ 

Ispostavilo se da je bio u pravu. Otkud je on to znao, pitaćemo ga kad se budemo videli. 

Zapravo, kako to već biva kod nas, ali i i na drugim sredinama kad je u pitanju izvođenje velikih projekata, došlo je do nekog zastoja tehničko-finansijske prirode i uglavnom: vidimo se i ove godine na Letenki!

 

I ove godine AKL se održava pod pokroviteljstvom projekta VoBaNISTA. To znači da su sredstva za kamp obezbeđena i da neće biti nikakve kotizacije, da će biti obezbeđen besplatan prevoz od Novog Sada do Letenke i nazad (četvrtak i nedelja). 

Program? Standardan: posmatranja, predavanja, projekcije, takmičenja i puno priče za one koji to žele. Detalje o programu objavićemo u narednom periodu.

 
Sve važno o našem astronomskom kampu naći ćete u tabeli ispod. U pitanju je kolekcija članaka koji razjašnjavaju sve ili skoro sve o kampu. Ako ipak imate neko pitanje o kampu, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
 
 
 
SVE ŠTO TREBA DA ZNATE O KAMPU  
 
 
English
 
2015 07 18 19.09.25

Komentari

 • dragant said More
  Pošto smo videli negativnu kritiku... 16 sati ranije
 • Danicic Predrag said More
  Vidimo se dolazim da budem dosadan... 1 dan ranije
 • Siniša said More
  Nije reč o superiornosti, već o... 3 dana ranije
 • Anonymous said More
  hvala :D :D :D
  dobro vece 4 dana ranije
 • dragant said More
  Pošto su Sinišin komentar i komentari... 4 dana ranije

Foto...