kamp

ASTRONOMSKI KAMP «Letenka 2023» 
od 13. do 16. jula. 

Letenka, Fruška gora

Long: 19° 41' E 
Lat. 45° 08' N


Kako da dođem do Letenke

| Program| SVE ŠTO TREBA DA ZNATE O KAMPU |

 

Kamp su organizovali astronomska društva „Novi Sad“ i „Lira“ oba iz Novog Sada, Astronomski magazin i Prirodno-matematički fakultet i Pokrajinski zavod za sport i medicinu sporta - oba takođe iz Novog Sada. Kamp je finansijski pomogao Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučno-istraživačku delatnost.

Ali kamp bi bio znatno oskudniji da nije bilo i pomoći mnogih učesnika, kampera.

Igor Smolić je dovodio i razvozio predavače (Dr Matija Ćuk - istraživač u SETI Institutu i Stanislav Milošević sa Matematičkog fakulteta BG), a i sam je održao sjajno predavanje. Šta više, Igor ima plan i za sledeći kamp. Opet želi nekog da dovede. 

Nikola Kosanović je po kampu obaveštavao i najavljivao programe, više fotografa su pažljivo fotografisali scene iz kampa (Flickr) i tako sačinili zbilja divne foto-albume. Jelena Milutinović, portparolka kampa je organizovala sjajan program za decu i o tome snimila dugačak dokumentarni film. Sem toga snimila je više izjava učesnika. Druga Jelena, Jelena Minić, studentkinja NS PMF je pravila tonske zapise nekih predavanja.

Možda sam neka dobročinstva sasvim nenamerno izostavio da pomenem, ali ove svakako ne smem:

AKLtext180Predrag Prentić, koga smo imenovali u organizacioni odbor, obezbedio je mnogo više od onoga što smo očekivali: pored računara, kolor štampača, razglasa, platna, projektora… još i ID bedževe. O svom trošku

Dušan, Duca Vučković, za potrebe kampa kupio je set za tonsko snimanje Saramonic, dakle, bubicu, risiver, kablove…. I to je, kako nam tvrde naši prijatelji, snimatelji na televiziji, odličan komplet. Uostalom, snimili smo nekoliko predavanja pa ćete čuti.

bubica

 

 

 


Sve važno o našem astronomskom kampu naći ćete u tabeli ispod. U pitanju je kolekcija članaka koji razjašnjavaju sve ili skoro sve o kampu. Ako ipak imate neko pitanje o kampu, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

SVE ŠTO TREBA DA ZNATE O KAMPU Da najavite svoj dolazak pišite ovde Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Koliko to košta? Ne plaća se ništa
Autobuski prevoz - nema!
English
 

Komentari

  • Dragan Tanaskoski said More
    Hvala na tekstu. Pogledaćemo kada... 17 sati ranije
  • Baki said More
    Interesantno. "Stare zvezde postaju... 20 sati ranije
  • Milan Mijić said More
    Promena da se umesto Peking na engleskom... 22 sati ranije
  • yagodinac said More
    Peking a ne Bejdžing. 23 sati ranije
  • Rapaid said More
    Ako se uzme da se sve kreće brzinom... 5 dana ranije

Foto...