Mjesec i Venera u senzualnom flertu

Bliski susreti Mjeseca sa nekim od planeta na nebu, posebice sa onim sjajnijim, redovno zaokupljaju pažnju slučajnih ili namjernih svjedoka takvih događanja. Ovog puta svjedočiti ćemo jako bliskom susretu (konjukciji) Mjeseca i Venere nad jugozapadnim horizontom (29.XII 2019.). 

konjukcija 29122019
Skica_Shematski prikaz konjukcije Mjeseca i Venere 29.XII 2019. u smiraj dana

Dva najsjajnija objekta vidljiva na našen noćnom nebu nalaze se večeras unutar zviježđa Capricornus i dok nas od Mjeseca dijele stotine tisuća kilometara do Venere nas dijele deseci i deseci milijuna kilometara. 

Sat vremena nakon zalaska Sunca biti će jedan iznad, odnosno ispod drugoga, kao da Venera samo što nije sjela Mjesecu u krilo. Ovaj erotični flert postajati će sve blještaviji ka spuštanju noći. Onaj najpikantniji dio, kada se ovo dvoje bude gotovo obljubilo, nećemo vidjeti. Poput pravih ljubavnika nestati će ispod linije horizonta i nastaviti svoje očijukanje negdje na drugoj strani svijeta. A šta sa nama na Zemlji? Nama preostaje da budemo voajeri, gledajmo i uživajmo u predstavi na velikom ekranu, prozoru u svemir.

Venera Mesec fotografija

MT_ fotografija 28.XII2019. priprema za flert

 


Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

ŠTA DA GLEDAM?
 
KARTE NEBA
wikisky
KORISNO
Mere - Koliki ugao nebeske sfere zauzima ispružena šaka