Noćas prvi proljetni pun Mjesec

pun mjesec

U samo jednom Mjesečevom ciklusu naš se svijet preokrenuo. Pred samo mjesec i pol ili dva naš plan i program za ovu godinu remetile su sitnice poput hoćemo li popraviti stari skuter ili kupiti novi za proljetna vozikanja na kavu sa društvom. Još za vrijeme prošlog punog Mjeseca (09.03.2020.) stvari nisu bile toliko dramatične mada se napetost osjećala u zraku. Noćas, preciznije u srijedu 08.04.2020.) rano ujutro u 04:35 nama vidljiva strana Mjeseca biti će u cijelosti osvjetljena Sunčevim zrakama. 

Pun Mjesec bez društvenih okupljanja i događanja i uz odgovorno ponašanje prema sebi i drugima naša je svakodnevnica. Mjesec će se okretati oko Zemlje i nadalje, Zemlja oko Sunca isto tako, naše sudbine idu dalje svojim putem. Bez obzira budemo li noćas spavali bolje ili lošije sljedeći pun Mjesec očekuje nas četvrtak 07.05.2020. u 12:45. 

Za one željne podataka, Mjesec večeras izlazi u 18:45 točno na istoku (91°) a zalazi sutra u 07:04. U trenutku kada nastupi faza punog Mjeseca on će od nas biti udaljen 357.029 km. 

Šta se vidi na punom Mesecu!


Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

ŠTA DA GLEDAM?
 
KARTE NEBA
wikisky
KORISNO
Mere - Koliki ugao nebeske sfere zauzima ispružena šaka