Ko voli Međunarodnu kosmičku stanicu (MKS) voleće i ovaj film. Neki kadrovi u filmu su fascinantni kao u Svemirskoj odiseji 2001. Kako je to moguće? Setimo se da je Kjubrik rekao da bi neki SF film bio bolji od Odiseje mora biti snimljen na licu mesta. A Izazov jeste snimljen na licu mesta, u svemiru, u i oko MKS. Naravno, ne znači da je bolji od Odiseje, ali fascinira kadrovima.

Film traje čak 2 časa i 44 minuta, dinamika mu je odlična, drži pažnju sve vreme. Prva polovina je na Zemlji, druga je u svemiru. Glavna glumica (Julija Peresild) i režiser/kamerman (Klima Šipenka) su zaista odleteli na MKS i uz pomoć astronuta, snimili uzbudljivu filmsku akcionu i ljubavnu priču. Svi smo se nagledali kadrova iz MKS i pogleda na Zemlju iz MKS, ali razlika je što je ovo urađeno profesionalno i sa boljom opremom. Tako da film donosi gledaocima najpotpuniji užitak boravka i kretanja po MKS, izlaska u šetnju i pogleda na Zemlju.

1

Gluma je odlična, dok se u glumi pravih kosmonauta, koji glume kosmonaute u nestandrdnim situacijama, oseća da nisu pravi glumci. Glavnu mušku ulogu u filmu igra srpski glumac Miloš Biкović. Režiser Šipenko je istakao da mu je Biković jedan od najomiljenih glumca, da je sjajan glumac i čovek, prijatelj sa kojim je uradio dva filma, čeka se treći, a nada se da će ih uraditi „još deset“. Na premijeri filma Biković je izjavio da je snimanja Izazova nešto „Mnogo više od ovoga što gledamo. Muškarac i žena su otišli u kosmos i uradili posao cele filmske ekipe. Bili su šminkeri, kostimografi, scenci, rasvetljivači, snimatelji zvuka, reditelj i glumac“.

Snimanje ovog filma i let glumice i režisera smo najavili još 2021. god. OVDE.

Trejler: 

Film onlajn: 

https://onlinesaprevodom.net/the-challenge/

Julija o iskustvu u svemiru: 

 

 


Komentari

  • Baki said More
    Vredno naše pažnje. Program Chang'e -... 1 dan ranije
  • Dragan Tanaskoski said More
    Lender će prikupiti, kao što je... 1 dan ranije
  • Boris SaksidayA9e3 said More
    Baš lepo!Što više toga,..... dođe... 3 dana ranije
  • Stanko Gazibarić said More
    Preporuka: PROČITATI sve tri knjige,... 5 dana ranije
  • Baki said More
    Kineski predsednik samo što nije došao... 5 dana ranije

Foto...