Povodom člnaka Ima li života na novim planetama? stigao je zanimljiv komentar našeg redovnog čitaoca:

Illustration of TRAPPIST 1

U kratko: otkrili smo planete na kojima tek moramo istraživati mogu li imati života? I? Šta je tu toliko zapanjujuće ili bar spektakularno za ovoliku pompu i naučno padanje u nesvest?

Obaška: a šta su zapravo iz NASE tačno otkrili?

Očito staroj dobroj NASA- i hitno trebaju novci pa se poslužila svomjom starom dobrom oprobanom metodom ... samo se setite novca za Kjuriozitija i NASA- ine priče i fotografije (načinjene u ledu na severnom polu) organizma koja je, pazi sad čuda, pao na Zemlju direktno sa Marsa.

E da, pre dve godina NASA je i sama priznala da fotografija možda baš i nije od organizma, a možda organizam baš i nije sa Marsa, ... ali je obezbedila pare za Kjurioziti da bi istraživala ima li na Marsu vode i života !!! A Viking 1 i Viking 2 su još pre 40 godina bili na Marsu, ispitali hemijskim eksperimentima izvedenim na licu mesta i presudili- na Marsu nema vode a niti sada ima niti je ikada imao života !!!

Ovo je sve dosad i sam Kjurioziti to verifikovao (ko se još interesuje za nalaze Kjuriozitija- posle prvobitnog Hablovog teleskopa verovatno najveći načni promašaj jer pare za njega su mogli biti utrošene mnogo, mnogo pametnije i mnogo, mnogo bolje: Kjuroziti nije dao ništa što već i pre njega nismo znali)?

Milan

Povodom ovog članka: Zašto to tako Nasa radi?
nasa skulptura
 

Komentari

  • Boris Saksida said More
    Dragane,....baš lepo!A Marino.....baš... 2 sati ranije
  • Boris Saksida said More
    Ko bi sve to (barem malo!)... 2 sati ranije
  • Boris Saksida said More
    R.I.P. 2 sati ranije
  • Neđo said More
    Čovjek na Mjesecu do kraja ove decenije... 13 sati ranije
  • Dragan Tanaskoski said More
    Srbija je u malo boljoj situaciji od... 18 sati ranije

Foto...