U prošlom članku razmatrali smo pitanje:  Hoće li čovek ostaviti otisak svojih čizama na Marsu?  I zamoli smo vas, naše čitaoce, da kažete svoje mišljenje i svoje stavove. Mnogi naši čitaoci dobro poznaju astronautiku, politiku i nauku i bilo bi za sve interesantno da čujemo njihov odogovor na pitanje:

Šta mislite zašto čovek treba da ide na Mars tj. 

Zašto čovek ne treba da ide na Mars?

Imate li stav? Možete li navesti razloge za ili protiv? Pišite na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. ( Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. )

 

Evo šta je napisao

Zoran Bežanović

Pozdrav,

Mislim da je neodgovorno uopšte pričati da li je potrebno ili ne! U poslednjih sto godina pošteno smo iscedili i zagadili našu planetu a resursa sve je manje. Da ne dužim, dovoljno smo astronomski obrazovani  u pogledu budućnosti našeg Sunca, opasnosti od udara asteroida, još uvek bez odbrane, klimatskih promena i verskih ratova. Šta nam je alternativa? Lepe želje nam neće pomoći.  Podržati SpaceX, Blue Orgin i Rusko Kinesku saradnju. 

Baze na Mesecu, Mars, Evropa.......

1280px Mars Curiosity RockStructures 20180102

Šta je rekao Dragan Tanaskoski


Komentari  
Pustolov
0 #4 Pustolov 28-04-2021 09:21
Slažem se sa Draganom, nije uopšte pitanje kad će čovek posetiti Mars već kada i hoću li to doživeti.
Kizza
0 #3 Kizza 27-04-2021 16:52
Ja imam 65 godina i pamtim sletanje na Mesec a šta je usporilo dalji razvoj astronautike? Pa ratovi hladni i pravi. Intezivno se eksperimentiše sa novim pogonima za rakete i verujem da ćete doživeti i sletanje na Mars. Mene muči koje ce reči da kaže prvi astronaut :-)
Mitja
+3 #2 Mitja 27-04-2021 14:32
Kako dosegnuti zvezde ako prvo ne osvojimo Sunčev siszem? Neozbiljno je pričati o tome da li je potrebno osvojiti Mars. Najbolje da se zatvorimo kao neko dete u sobu i gledamo kroz prozor kako je lep dan.
dragant
+1 #1 dragant 27-04-2021 08:48
Slažem se, osim sa detaljom verski ratovi. Na jednom nivou, kada dođe do rata, ili se priprema, potegnuće se i verski motivi. Ali osnovni razlog ratova i okupacija je uvek osvajanje teritorija ili materijalnih dobara.
Hoće li čovek ostaviti otisak svojih čizama na Marsu? Ako ga neka globalna katastrofa ne vrati u kameno doba ili uništi, hoće, ali to može biti za 100 god. što niko od nas neće daživeti, tako da ništa od baklava. Pitanje nije dobro postavljeno. Možda je trebalo biti npr: Da li će za mog života čovek ostaviti otisak svoje čizme na Marasu. Pošto imam 65. god, a prosečni životni vek muškaraca na ovim prostorima je 72-74 god. moj odgovor na to pitanje bi bio: neće!
Dodaj komentar