U subotu, 28. marta, blizu dve hiljade gradova širom sveta ugasiće svetla na jedan sat kao simboličan znak zabrinutosti zbog klimatskih promena na planeti i rešenosti da se one spreče. U svakom od tih gradova, na molbu  World Wildlife Fund, svetla će se ugasiti u 20 sati i 30 minuta po lokalnom vremenu.

Ali ideja o 60 minuta za planetu ima već svoju istoriju. Pogledajte:

E sad, ono što posebno imponuje jeste da se ideja primila i u Srbiji. Evo i zvaničnog sajta http://www.earthhour.org/news/sr:sr. Evo odatle interesantnih naslova:

Izveštaj sa konferencije za štampu u Beogradu

Duška Dimović, predstavnik Svetskog fonda za prirodu, navela je da su učešće u ovoj akciji potvrdili Los Anđeles, Njujork, Las Vegas, London, Hongkong, Sidnej, Istanbul, Dubai, Meksiko Siti... Tako će…

Konferencija za novinare u Novom Sadu povodom akcije „Sat za našu planetu"

Novi Sad, 23. marta - Globalnu akcija "Sat za našu planetu" - "Earth - Hour", u kojoj će učesnici u subotu, 28. marta od 20.30 časova, na sat vremena, isključiti svetlo u cilju uštede struje i borbe p…

Na kraju: uključite se u akciju. Pa to je za našu planetu.

60minuta

 


Komentari  

Milan Milošević
0 #2 Milan Milošević 28-03-2009 18:13Akciju su podržali i neki sajtovi:ako ste večeras u prolazu, pogledajte kako :-)

 

Janko Mravik
0 #1 Janko Mravik 25-03-2009 17:16
Naše Astronomsko društvo Univerzum iz Bačke Palanke se priključilo ovoj akciji i nadam se da ce i druge organizacije slediti naš primer.
Ovo je prava akcija da se podstakne svest ljudi na razmišljanje o globalnom otopljenju naše planete.

Janko

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži