U prošlom članku razmatrali smo pitanje: 
 Hoće li čovek ostaviti otisak svojih čizama na Marsu?  I zamoli smo vas, naše čitaoce, da kažete svoje mišljenje i svoje stavove. Mnogi naši čitaoci dobro poznaju astronautiku, politiku i nauku i bilo bi za sve interesantno da čujemo njihov odogovor na pitanje:

Šta mislite zašto čovek treba da ide na Mars tj. 

Zašto čovek ne treba da ide na Mars?

Imate li stav? Možete li navesti razloge za ili protiv? Pišite na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. ( Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. )

 

Evo šta je napisao

Miodrag Petković

Za ime sveta DA

Za ime sveta DA. I ne samo otići. Mars dugoročno treba da bude kolonizovan. Naprosto lakše će biti da istražujemo Sunčev sistem.


Ljudski rod je u celini jedno telo i duša po mom shvatanju. Sad smo po nekom mom ličnom ubeđenju na nivou sredjoškolca. Vikinzi su zarad izvora hrane, novih teritorija pregazili atlantik i prvi posetili tlo Amerike. Nekoliko vekova kasnije Kolumbo se obreo na put tražeći nekakav kraći put do Indije. Čovek je pre 60 godina sleteo na Mesec otvarajući  nam put u Sunčev sistem. Takav put je zahtevao nove tehnologije i inovacije koje su danas našle put i ka običnom čoveku. Osvajanje Marsa je samo stanica na tom putu. On će ljudskom rodu doneti opet novi tehnološki razvoj. Ne bih se osvrtao na Zemaljske probleme poput religije ili ratova. Prosto istraživački duh čoveka te kategorije ponašanja ne prihvata kao osnovne norme iako je generalno to delovanje čoveka "normalno".
 
Čovek kao jedinka mora da se otisne dublje u Sunčev sistem i na kraju ka zvezdama. Mars... Pa očigledno je on samo još jedna stepenica koju je neophodno ostaviti iza sebe osim ako nećemo da opet maštamo o nekoj ivici sveta gde sve što dođe tamo pada nepovratno u bezdan. Zemlja? Uvek će biti naš dom. Naravno. Jedino ko je u stanju da život na Zemlji uništi je Sunce i nekakva kometa ili asteroid. Doduše tako velika tela u Sunčevom sistemu imaju svoj put, a ona koja nisu njegov deo retko svraćaju u naš komšiluk.

Mars tlo


Šta je rekao Dragan Tanaskoski

Šte je rekao Zoran Bežanović

Šta je rekao Goran Stanlković

Šta je rekao Neđeljko Đeknić


Komentari

  • Miki said More
    Aha, ok, ovako se pojavljuje. Može se... 1 dan ranije
  • Aleksandar Zorkić said More
    Hmmm, ovako treba da se vidi: settings... 1 dan ranije
  • Miki said More
    Zbog čega se kod mene ne pojavljuje... 1 dan ranije
  • Baki said More
    Dobar izbor. Popularno rečeno... 2 dana ranije
  • Baki said More
    “Postoji jedna čudna kontradikcija: u... 2 dana ranije

Foto...